.

.

lunes, 29 de diciembre de 2014

ENTRENA'L PER A LA VIDA

Cristina Gutiérrez Lestón
Ed. Paltaforma, 2014


Entrenar per a la vida als nostres fills i filles perquè tinguin la capacitat i diferents recursos per superar les adversitas del dia a dia és una tasca molt complexa i alhora necessaria . Aquí no existeixen receptes ni fórmules màgiques (que no estaría gens malament), sino el treball diari i una certa dedicació…
Cristina Gutiérrez arrel de la seva experiència com a mare i com l’educadora ens convida a reflexionar sobre diferents qüestions com la diferencia entre protecció i sobreprotecció, la poca toletància a al frustració dels infants i sobre com podem ajudar-los a cultivar la seva fortaleza interior.
També ens planteja preguntes que pot ser no són de fácil resposta, però que val la pena  tenir-les present: L’escola actual esta educant clons? Afavoreix el desenvolupament de l’autonomia i autoresponsabilitat? És posible ensenyar als nostres fills/es tot? Com podem potenciar des de casa la creativitat en els infants? Qui educa les nostres criatures nosaltres o les nostres pors? Com podem acompanyar-los en  processos de dol?

Un llibre pràctic i molt útil tant per als pares, mares com per professionals de l’àmbit educatiu.


 "Si els sobreprotegim, en realitat els estem deixant sense cap recurs davant les incerteses de la vida, sense cap habilitat entrenada en la infància per al món en què els tocarà viure de grans. Permetem-los, donc, caure, i donem-los la mà perquè aprenguin a aixecar-se de mil maneres diferents."



No hay comentarios:

Publicar un comentario