.

.

lunes, 9 de marzo de 2015

UNA MARE PER A L'OWEN

Marion Dane Bauer
Ed.SerreS, 2007

A partir de 3 anys

Una mare per a l’Owen, de Marion Dane i il·lustrat per John Butler, és un conte idoni per a introduir les emocions, l’adopció i la mort de forma dolça i indirecta durant la primera infància.

Resum: Una Mare per a l’Owen explica la història d’un hipopòtam que perd la família durant un tsunami, és aleshores quan coneix a una tortuga que des d’aquell moment li farà de mare. Aquest relat s’inspira en un fet esdevingut després del tsunami de Kènia el 2004.

L’adopció és un procediment psicològicament molt complex; l’infant adoptat ha de fer, d’una banda, un procés de dol per la pèrdua dels pares biològics i, de l’altra, un procés d’adaptació a la nova realitat, generant vincle amb els nous adults. Així doncs, aquesta història ens proporciona una oportunitat molt dolça per a parlar de la mort i l’adopció, i permet treballar les fortes emocions que experimenta l’hipopòtam durant tota l’aventura. Tot i que el que passa és una tragèdia, l’autor ho transmet de tal manera que remarca la part positiva de tot el procés, amb una visió esperançadora i de superació dels obstacles. És per això que no resulta angoixant per a l’infant i es poden treballar molts aspectes de forma indirecta. Demostra i il·lustra la capacitat de resiliència que tenim les persones, i sobretot l’habilitat dels petits a adaptar-se a noves situacions. Els infants són molt capaços i, a vegades, no se’ls vol parlar o explicar algunes situacions per por que ho passin malament o no estiguin preparats per a gestionar-ho, però d’aquesta manera tan sols els perjudiquem.
D’altra banda, és important remarcar que no és necessari explicar aquest conte amb una finalitat terapèutica, sinó que és molt útil per a introduir les emocions i la pedagogia de la vida i la mort durant la primera infància.

Maria del Mar Serra (psicòloga especialitzada en intervenció psicoeducativa i psicologica clínica de la infància i l'adolescència)






El conte inspirat en una història real esdevinguda després del tsunami del 2004, l'escriptora Marion Dane Bauer ha creat aquesta commovedora obra sobre la mort, l'adopció i el renaixement amb grans quantitats d'amor.

Aqui podeu escoltar el conte explicat per Raquel de Manuel Mur (narradora oral i corporal)




No hay comentarios:

Publicar un comentario